Obsah stránky

"REVITALIZACE ŠUTRÁKU"

úterý, 23. květen 2023 | PROJEKTY

Projekt revitalizace Šutráku je zaměřen na obnovení starého a lidmi tenkrát velmi oblíbeného letního kina. Hlavním předmětem projektu je rozsáhlý výřez plevelných dřevin zaměřený především na střední část pozemku. Dřeviny po okraji vytvoří přírodní stěnu pro příjemnější a klidnější užívání areálu.

Na celém pozemku budou odstraněny některé vzrostlé stromy, které by do budoucna mohly ohrozit uživatele areálu. Součástí projektu je vybudování dětského koutku v podobě skluzavky zabudované do svahu, usazení houpačky a lavice se stolem. V protilehlé části vznikne ohniště s přírodním posezením v podobě dřevěných špalků. Do již funkčního zděného zázemí se umístí chemické WC.

Kulturní část bude obnášet terénní práce pro obnovení kaskádovitého sezení, které bude následně osazeno dřevěnými masivními lavicemi. Pro renovaci pódia bude potřeba odstranění prorůstajících dřevin a vybetonování nového povrchu.

Naplněním smyslu projektu má být vrácení příjemné lokality občanům, ti ho budou moci opět využívat jak k relaxačním účelům, tak ke kulturním a společenským akcím.

Na realizaci projektu "REVITALIZACE ŠUTRÁKU" se podílejí tito partneři:

Obec Kunčice nad Labem

MAS Krkonoše

SZIF

Podpora projektů konečných žadatelů naplňující cíle SCLLD MAS KRKONOŠE.

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Při poskytování služeb nám pomáhají cookies, prohlížením těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.