Obsah stránky

Obnova dětského hřiště

úterý, 13. září 2016 | Ostatní

                                                         
Malé děti ve školce malovaly, vystřihovaly a lepily společně s učitelkou  obrázky, na kterých je  budoucí hřiště očima těch nejmenších.  Děti  ve škole se zápalem kreslily skluzavky, prolézačky, žebříky a lanové dráhy, kde je vidět, že už jsou velké a mají stejné záliby jako  větší kamarádi. Velké děti, které již dojíždějí do škol druhého stupně v okolních městech, se zapojily vyplněním dotazníku. Úkolem obce bylo  převést dětské představy do reality, tak aby děti trávily na hřišti co nejvíce času aktivně a smysluplně. Byla zpracována technická specifikace a návrh, jak by mělo hřiště vypadat a jaké herní prvky by mělo obsahovat. Současně  zažádala obec o dotaci od Ministerstva pro místní rozvoj.  K  velké radosti, byla obec se svou žádostí  úspěšná a na červen připravila realizaci nového dětského hřiště.  Aby co nejvíce finančních prostředků zbylo na hrací prvky, obec naplánovala provést jejich instalaci svépomocí pouze pod dohledem dodavatele.
 
Poděkování patří všem, kteří se podíleli na jeho  vzniku,  protože nejenom slouží dětem, ale  i dotváří vzhled obce. Je umístěno v samém jejím středu, v těsné blízkosti obecního úřadu a sportovního hřiště, kde se sportuje v létě i  v zimě.  Obec Kunčice nad Labem je jednou z mála obcí, které mají namísto návsi  sportovní a dětské hřiště.
Projekt „Obnova dětského hřiště v obci Kunčice nad Labem“ byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu ČR z programu Ministerstvy pro místní rozvoj.
 

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Při poskytování služeb nám pomáhají cookies, prohlížením těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.