Obsah stránky

Kniha o Kunčicích nad Labem

úterý, 09. listopad 2021 | Ostatní

Kniha o Kunčicích nad Labem

 

Obec Kunčice nad Labem ve spolupráci s Vlastivědným spolkem Krkonoše – Podkrkonoší a Státním okresním archivem v Trutnově chystají historicky první publikaci o dějinách obce, která bude zahrnovat informace od nejstarší písemné zmínky o obci, archeologických nálezů v katastru obce, přes dějiny vrchnostenské a církevní správy, samosprávy, školství, vojenství, dějiny dopravy a další historické údaje, včetně dějin tzv. každodennosti v obci Kunčice. Prvenství bude mít publikace nejen díky tomu, že dosud žádná podobná knihy o obci nevyšla, ale při její tvorbě budou využity všechny dostupné historické zdroje nejen z tuzemska (archivy, muzea, knihovny a galerie), ale také ze zahraničí, hlavně z Vídně.

Byli bychom moc rádi, kdy se publikace o naší obci stala i publikací všech občanů. Prosím vás proto o poskytnutí nejen vlastních vzpomínek, ale hlavně starších i novějších fotografií, pozvánek, pohlednic a dalších dokumentů, které mohou obohatit chystanou knihu. Fotografie si zapůjčíme, oskenujeme a zase v pořádku vrátíme. Kniha se bude připravovat od listopadu 2021 do března 2023 a téhož roku bude vydána tiskem a odprezentována na Dni obce nebo Srazu rodáků.

Při této příležitosti proto zřizujeme i veřejný účet, kam mohou občané i firmy poukázat finanční hotovost a podílet se tak přímo na jejím vydání. Všichni dárci, kteří přispějí na vydání knihy o obci více jak 500,- Kč budou nejen uvedeni na webových stránkách obce, ale budou uveřejněni spolu s poděkováním v závěru knihy.

 

Miroslava Kracíková, starostka obce Kunčice nad Labem

Roman Reil, vedoucí Státního okresního archivu Trutnov a redaktor publikace

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Při poskytování služeb nám pomáhají cookies, prohlížením těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.